BLOGS - Redactie UT Nieuws

Nieuwe rubrieken, nieuwe columnisten, nieuwe letter

covermagazine2

Redactie

Onafhankelijk nieuwsplatform van de UT. Hoofdredacteur: Ditta op den Dries. Redactie: Rense Kuipers, Paul de Kuyper, Maaike Platvoet en Sandra Pool.

Geplaatst op:
4 februari 2016 om 11:40

De eerste donderdagochtend van de maand is vaak een spannende. UT Nieuws Magazine belandt dan niet alleen in de displays (‘de bakken’) in alle UT-gebouwen, het is ook het eerste moment dat de redactie zelf het nieuwe nummer ziet.

Natuurlijk, we kennen de verhalen, hebben de foto’s verschillende keren voorbij zien komen, hebben meegekeken over de schouder van onze vormgever en drukproeven gecorrigeerd. We weten dus wat we krijgen. En ook weer niet. Een magazine op je scherm is iets anders dan een magazine in je hand. Het ruikt anders, voelt anders en oogt ook anders. Vandaar dat we altijd met enige spanning de postronde van de eerste donderdagochtend van de maand afwachten. Springt de cover goed in het oog? Zijn foto’s mooi gedrukt? Leest ie lekker weg?

A day in life of

In ons eerste nummer van het jaar – vanochtend in de bakken en online beschikbaar – introduceren we een paar vernieuwingen. Sommige rubrieken zijn verdwenen, andere zijn er voor in de plaats gekomen. Zo lopen we komend jaar elke maand een werkdag lang mee met een UT’er in de rubriek A day in life of. In de eerste aflevering krijgen we een prachtig inkijkje in de cleanroom van MESA+. Ook nieuw zijn een recensiepagina en een serie over bijzondere campussporten, met als aftrap pukulan, een vechtsport die meer op schaken dan op vechten lijkt.

Cartoon

Daarnaast presenteren we met trots twee nieuwe columnisten en een cartoonist. Docent communicatiewetenschap Niels Baas en student technische geneeskunde Dennis Hans hebben in 2016 een vaste plaats in UT Nieuws Magazine. Hetzelfde geldt voor student industrieel ontwerpen Luuk van Ewijk die fantastisch kan tekenen. Met zijn cartoon Rat & Muis sluiten we het blad af.

Kleine lettertjes

Niet alles is nieuw natuurlijk. Nog steeds kiezen we voor een coververhaal waarin we één thema kunnen uitdiepen, brengen we een groot interview met een UT-student of –medewerker ‘met een verhaal’, belichten we opvallend onderzoek en zoeken we naar een verrassende foto voor de middenpagina. Om maar een paar dingen te noemen.

Toch zijn ook al die pagina’s iets anders dan vorig jaar. Regelmatig gaven jullie, onze lezers, aan dat sommige letters wel heel klein waren. Dat je echt je best moest doen om een verhaal te kunnen lezen. En dat dat soms vermoeiend was, vooral als er een achtergrondkleur achter de tekst stond. Vandaar dat we vanaf dit nummer een grotere letterpunt – het type is niet veranderd – gebruiken. Want we kunnen nog zoveel mooie verhalen schrijven, als je ze niet kunt lezen… afijn, dat willen we uiteraard niet.

Afgaand op de drukproeven vinden we de grotere letter een flinke verbetering. De verhalen zijn duidelijker te lezen, en dat is fijn. Hopelijk verhoogt het ook jullie leesgemak en –plezier. Want daar is het ons om te doen. Laat het ons weten!

 

comments powered by Disqus